תוספי מזון
השימוש בויטמינים ומינרלים כתוספים הולך וצובר תאוצה. תוספי המזון זמינים ביותר ויותר מקומות, ומיוצרים על ידי מגוון רחב של חברות, במינונים שונים, ובהתאמה לצרכים של האוכלוסיות השונות, על מנת לאפשר השלמה שלהם גוף, במקרים של חוסר.
למרות שתוספי המזון נחשבים כבטוחים לשימוש, אין ליטול אותם כאשר אין צורך בכך, כדי להמנע מתופעות של עודף ויטמינים או מינרלים: גם שתיה לא מבוקרת של מים עלולה לגרום להרעלה, ועל אחת כמה וכמה חומרים שונים הפועלים בגוף. יש להתאים את התוסף הספציפי והמינון הדרוש לאדם, בהתאם לצורך, או המחלה.
כמו כן, חשוב לציין שנטילת תוספים אינה באה כתחליף לתזונה בריאה ומזינה. יש לצרוך בכל יום מזון טבעי מגוון וטרי, המכיל את כל אבות המזון, פירות, ירקות, דגנים מלאים, זרעים וקטניות.
שימוש בתוספים יעיל במקרים הבאים-
- תפריט דל, מצומצם, ולא מאוזן.
- מצבי סטרס.
- מחלה כרונית או אקוטית, כמו גם החלמה מפציעה, שיקום וכו'.
- הריון והנקה.
- תזונה צמחונות וטבעונות.
- עליה בגיל, זיקנה.
- עיסוק בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית.
- נטילת תרופות לטווח ארוך עלולה ליצור מחסור בויטמינים ומינרלים, או לפגוע בספיגתם.
- שימוש בגלולות למניעת הריון.
- עישון.
- צריכת אלכוהול.
התאמת התוסף הדרוש, ובמינון הנכון, נעשת באופן אישי לכל אדם- בהתאם למצבו הבריאותי ולצרכיו.
ליצירת קשר עם שלומי גולן- לחץ כאן
|