דרך האכילה- לא רק איכות המזון קובעת (חלק שלישי)

 

בקיבה מופרשים חומצות הקיבה, תוך פעולת העירבול המתרחשת באמצעות שרירי הקיבה. מזון המכיל סיבים תזונתיים או שומן ישאר זמן ארוך יותר בקיבה, לעומת מזון המורכב מסוכר פשוט , כגון אורז לבן או פרי, זאת משום שקשה יותר לגוף לפרק מולקולות אלה. מזון שנלעס היטב יתפרק טוב יותר, לעומת מזון שנבלע בחתיכות גדולות.

שתיה של נוזלים במהלך הארוחה מדללת את מיצי העיכול בקיבה, ומקשה על תהליך העיכול. שתיית מים מקצרת את משך תחושת השובע!!!
אם יש צורך לשתות, יש לעשות זאת בלגימות קטנות של מים, רצוי עם לימון.
לאחר שהמזון פורק, קולטנים בקיבה מאתרים מולקולות קטנות יותר, כמו של סוכר, ואז עובר המזון למעי- שם עובר פירוק נוסף, וספיגה. במידה ואנו צורכים פחמימות ריקות במהלך הארוחה (אורז או קמח לבן, וכן שתיה ממותקת), או אחריה (קינוח- פרי או דברי מתיקה), אנו יוצרים בגוף משוב שגורם, בסופו של דבר, למזון לא מעוכל להמשיך אל המעי- ולהרקב, ולהשארות של שירי סוכר בקיבה החומצית (הריקון אינו מלא, משום שנותר עוד מזון לא מעוכל)- יוצרים תסיסה (לכן פירות כדאי לאכול לפני הארוחה, או מספר שעות אחריה).
במידה ויש צורך במתוק לאחר הארוחה, הדבר יכול להצביע על חוסר בויטמינים מסויימים, או על לעיסה לא מספקת, משום שהגוף צריך להשקיע הרבה אנרגיה בפירוק המזון. בכל מקרה כדאי להמנע, כאמור, מצריכה של מתוק לאחר האוכל, ולהעדיף ירק מתקתק על פני שוקולד.
עם מעבר המזון בתריסריו למעי, מופרשים מיצי לבלב, שסותרים את החומציות של הקיבה, ומאפשרים פירוק של חלבונים?. מיצי מרה (המורכבים מכולסטרול)המופרשים מהכבד עוזרים בפירוק של שומנים. סיבים תזונתיים בתזונה עוזרים לספוג את עודפי המרה, ומונעים את הספיגה החוזרת של המרה בהמשך מערכת העיכול, כלומר- תורמים להפחתת הכולסטרול.
המזון במעי הדק עובר פירוק אינזמטי נוסף, וספיגה של חומרי הזנה דרך דפנות המעי. במעי הגס נספגים הנוזלים אל הגוף, והצואה מתגבשת. סיבים תזונתיים תורמים גם כאן לפעילות תקינה של המעי, משום שהם מעוררים את דפנות המעי, וגורמים להם לתנועתיות, והם גם סופחים נוזלים, השומרים על נפח של צואה, וכך תורמים ליציאות רכות וסדירות, וזאת בנוסף לכך שהם מהווים מצע להתפתחות חיידקי המעיים הידידותיים, שתורמים, בין היתר, לאיזון של פטריות וחיידקים אחרים במערכת העיכול.
לסיכום, חשוב להקפיד על איכות המזון, אך גם על הדרך שבה אנו אוכלים. - אכילה בזמנים הנכונים לגוף - ארוחה היא גם אתנחתא מהלחץ המלווה אותנו, יש לאכול בנחת - התייחסות למזון, לפני אכילתו - לעיסה של לפחות 15- 35 פעמים לכל נגיסה - המנעות משתיה בזמן הארוחה - המנעות מקינוחים, או אכילה של דברי מתיקה או סוכרים פשוטים לאחר הארוחה
הקפדה על דגשים אלה תשפר את יכולתו של הגוף להתמודד עם פירוק המזון וספיגתו, את ההרגשה הכללית, תפקוד המערכת החיסונית והגוף כולו.

לבריאות! 
 

 
 
חזרה לרשימת המאמרים
בית   |   יציאה לדרך   |   נטורופתיה   |   פרחי באך   |   רפלקסולוגיה   |   רייקי   |   מאמרים   |   קישורים
כניסה למורשים   |   צור קשר   |   אודות שלומי   |   הוספה למועדפים   |   הוספה לרשימת תפוצה   |   תנאי שימוש באתר