החורף מגיע, ואותו מלוות גם המחלות השונות המאפיינות אותו. אמצעי הפרסום השונים כבר מלאים במגוון רחב של תרופות לכל דורש, בצורות וטעמים שונים, ואילו קופות החולים מצידן ממליצות על חיסונים לשפעת לכלל האוכלוסיה.
הנטורופתיה מציעה נקודת מבט קצת שונה על החולי, וגישה אחרת לטיפול במחלות אלה. למעשה, המחלות, או הגורמים להן, כגון וירוסים וחיידקים, מקבלים חשיבות משנית כאשר מסתכלים על החולה.

כולנו חשופים לגורמי מחלה בכל מקום, ברמה כזו או אחרת, אך לרוב איננו נדבקים בכל מחלה, לכן כאשר אדם נוטה לחלות פעמים רבות, יש צורך בחיזוק הגוף, והמערכת החיסונית.
גם אנשים שאינם חולים לאורך שנים נחשבים כסובלים ממערכת חיסון ירודה, משום שלגוף אין יכולת לפנות את הרעלים ואת מחוללי המחלה מהגוף, ועלולות להתפתח מחלות כרוניות שונות לאורך הזמן.

גוף האדם פועל לשיקום וריפוי הגוף באופן מתמיד, אולם לעיתים שילוב של תזונה לא נכונה, אי הקפדה על אורח חיים בריא, ובעיות רפואיות שונות או גנטיות, גורמים לכך שהאנרגיה מנותבת לצרכים אחרים של הגוף, ויש צורך להפעיל ולאזן את המערכת החיסונית.
ברשימה הבאה חלק מהגורמים המשפיעים על המערכת החיסונית, וכיצד ניתן לשפר את פעילותה:
 
תזונה- חלק גדול מהאנרגיה שהגוף מפיק נדרשת לעיכול המזון, נטרול הרעלים שבו, ובניה של החומר הנדרש (חלבון, גליקוגן, שומן וכו'). מערכת העיכול מהווה קו הגנה מפני גורמי מחלה שונים- אנזימים ברוק, חומצת הקיבה, ואף חיידקים פרוביוטיים במעי תורמים לכך, ע"י שמירת האיזון במערכת העיכול.
הקפידו על תזונה טבעית ובריאה, המספקת אנרגיה, וכן מינרלים וויטמינים לתהליכים השונים בגוף. תזונה כזו תתרום לפעילות תקינה של מערכת העיכול (ושל הגוף כולו), לאספקה ולשיפור הספיגה של רכיבי תזונה שונים, ותאפשר את חיזוק הגוף והמערכת החיסונית.
 
סטרס- מתח משפיע במגוון רחב של דרכים על המערכת החיסונית. החל מהשפעות הורמונליות, וכלה בהפרעות בזרימת הדם. הפחתת רמות המתח מתאפשרת בדרכים שונות, כגון: דמיון מודרך, עיסוי, רפלקסולוגיה, צמחי מרפא, פרחי באך ופעילות גופנית. גם לתזונה יש השפעה על רמות המתח, וע"י הפחתה של מזונות מסויימים (למשל מזון חריף, מטוגן או שמכיל קפאין) ותוספת של מזונות מרגיעים (כגון בננה ואבוקדו), ניתן לתמוך בתהליכי ההרפיה.
פנו זמן לעצמכם, על מנת לבצע פעילות אהובה, כגון פעילות ספורטיבית, קריאה של ספר, האזנה למוזיקה רגועה או מדיטציה.
 
תרופות- להבדיל מהתפיסה הרווחת, שתרופות ירפאו את המחלה, יש לזכור שמדובר בחומרים כימיים, המשפיעים על תהליכים שונים המתרחשים בתאים, ומכבידים על תפקוד הכבד ואיברים נוספים הנחשפים לחומרים אלו ואף אוגרים אותם. ישנם מקרים בהם יש צורך בנטילת תרופות, אולם לעיתים נטילת תרופה אינה הכרחית. בכל מקרה אין להפסיק נטילה של תרופה ללא התייעצות עם הרופא המטפל, בעיקר טיפול אנטיביוטי, ע"מ להמנע מהחמרה של המצב בעקבות התפתחות של עמידות החיידקים לתרופה. בזמן נטילת אנטיביוטיקה, ולאחריה, מומלץ ליטול פרוביוטיקה, כדי למנוע התפתחות של זיהומים שעלולים להיווצר משגשוג של פטריות כגון קנדידה.
שאלו את הרופא שלכם לגבי פעילות התרופה, החשיבות שבנטילתה, ובמקרה של דלקות גרון, בקשו לבצע בדיקת תרבית של משטח גרון לפני נטילה חסרת אבחנה של אנטיביוטיקה.
 
צמחי מרפא- להבדיל מתרופות שפועלות בתאים, צמחי המרפא מכוונים לסייע לגוף בריפוי העצמי. לכן ניתן להפסיק את הנטילה בכל שלב, והם בטוחים יותר לשימוש. צמחי המרפא מותאמים באופן אישי ע"י מטפל בצמחי מרפא, לאחר תשאול אישי מעמיק, ובהתאם לצרכים הספציפיים של המטופל. לא מומלץ ליטול צמחי מרפא ללא המלצות של בעל מקצוע, ו/או ליווי של המטפל. צמחי המרפא המוכרים יותר לחיזוק המערכת החיסונית הם אסטרגלוס, אכינצאה ופרופוליס.
הוסיפו לכוס התה שלכם לאורך היום חתיכות של מקל קינמון, ותהנו מטעם נפלא, ומהתכונות האנטי-ויראליות שלו.
 
תוספי מזון- משמשים לחיזוק הגוף, והמערכת החיסונית. תוספי מזון ניתנים אף הם, כמו הצמחים, בהמלצה של בעל מקצוע, ולא מומלץ ליטול אותם ללא התייעצות. תוספים המוכרים יותר לחיזוק מערכת החיסון, הם אבץ, וכמובן ויטמין C.
למרות שבבתי הטבע ישנן פורמולות שונות המיועדות לחיזוק המערכת החיסונית, מומלץ לקבל המלצה למוצר המתאים ביותר עבורכם, וזאת באמצעות תשאול מעמיק אצל מטפל בתוספי מזון, או נטורופת. נטילה של תוספים שלא לצורך עלולה להיות מלווה בתופעות לוואי, לפגוע בבריאותכם, ואף ליצור הרעלה.
 
לסיכום, צריכה של פירות וירקות בתזונה, פעילות גופנית מתונה, מנוחה מספקת והמנעות ממתח, הם חלק גדול מהדברים שניתן וכדאי לעשות על מנת לשפר את אורח החיים, ובעקבות כך את הבריאות. שמירה על אורח חיים בריא ומאוזן תתרום לחיזוק הגוף, לשיפור תפקוד המערכת החיסונית, ולשיפור ההרגשה הכללית. 
 
 
חזרה לרשימת המאמרים
בית   |   יציאה לדרך   |   נטורופתיה   |   פרחי באך   |   רפלקסולוגיה   |   רייקי   |   מאמרים   |   קישורים
כניסה למורשים   |   צור קשר   |   אודות שלומי   |   הוספה למועדפים   |   הוספה לרשימת תפוצה   |   תנאי שימוש באתר