רימון

הפרי האדום המיוחד, המסמל יותר מכל את ראש השנה, ומזוהה עם ערב החג לפחות כמו התפוח המסורתי בדבש.
המסורת מספרת שלרימון תרי"ג גרעינים: 613, כמספר המצוות, הוא אחד משבעת המינים, ומברכים עליו "שירבו זכויותינו כרימון"
על פי הרפואה הסינית, פירות אדומים נחשבים לבוני דם, ואכן ידוע לכל כי הרימון עשיר בברזל, ובנוגדי חמצון (פוליפנול, אנוציאנין), התורמים לפינוי רעלים, מניעת הזדקנות (אנטי אייג'ינג) ולכל מערכות הגוף, ובעיקר למערכת הדם- בשמירתם על הלב וכלי הדם (טרשת עורקים, יתר לחץ דם), ועל הכולסטרול שבדם (LDL- הכולסטרול ה"רע") מהתחמצנות, וברפואה העממית הוא נחשב למסייע בהגנה מפני התקפי לב, אירועים מוחיים ומחלות שונות, וניתן להשתמש בו לטיפול בדלקות מפרקים, טחורים, גזים, בצקות, פצעים וכוויות.

הרימון נחשב לאנטי דלקתי, אנטי אלרגי, ותורם לאיזון הורמונלי, בזכות פיטו-אסטרוגנים שבפרי.
מחקרים מראים על יכולת של חומרים שונים ברימון לפגוע בהתפתחות תאי סרטן, ואף להרס התאים.
הרימון מכיל תנינים, וחומרים נוגדי דלקת, וחומרים המגנים על מערכת העיכול מטפילים וממחלות שונות. כמו כן הוא מכיל ויטמיני B, ויטמין C ואשלגן.

 
 
חזרה לרשימת המאמרים
בית   |   יציאה לדרך   |   נטורופתיה   |   פרחי באך   |   רפלקסולוגיה   |   רייקי   |   מאמרים   |   קישורים
כניסה למורשים   |   צור קשר   |   אודות שלומי   |   הוספה למועדפים   |   הוספה לרשימת תפוצה   |   תנאי שימוש באתר