נמצא במזון מהחי (בשר ואיברים פנימיים, טונה, סרדינים, ביצים וגבינות) ומהצומח (שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת, קטניות, נבט חיטה), וספיגתו משתפרת בעזרת ויטמיני B, ובעיקר ויטמין 6B.
לאבץ תפקידים שונים וחשובים, והוא חיוני לתהליכי גדילה והתפתחות, לפעילות בלוטת התריס ולחילוף חומרים, תהליכי ריפוי מחלות ופצעים (גם אקנה ופצעי לחץ) וחיזוק מערכת החיסון. האבץ נוגד חמצון, נחוץ למערכת המין (ייצור זרע), למערכת העיכול, וכן לבלוטות הטעם.
כאשר, מסיבות שונות, נוצר חוסר באבץ ברקמות, יתכן איבוד תיאבון, הופעת נגעים על העור, קושי בריפוי פצעים, נשירה של שיער, האטה בגדילה בצעירים, ובעיות פריון, בעיקר בגברים.
גם בעודף, הנגרם בעיקר עקב נטילת תוסף, עשויות להתעורר בעיות שונות במערכת העיכול, בעיות ספיגה של מינרלים אחרים, וירידה ב-HDL ("הכולסטרול הטוב"). |