מצמחי המרפא העתיקים והשכיחים ביותר באזור, המרווה משמשת לריפוי, וכמובן גם כצמח תבלין, ולחליטות תה. השימוש הוא בעלים, שטעמם ארומטי- מריר. המרווה מוכרת ברפואה העממית כמרפאת כל
שתייה של חליטת עלי מרווה מסייעת לטיפול במחלות של דרכי העיכול וכאבי בטן עוויתיים, ותורמת להורדת חום, הפחתת לחץ הדם ולהקלה במחלות שלי כלי הנשימה כמו גם במחלות חורף שונות.
הצמח מחטא ונוגד דלקת, ומשמש לטיפול בדלקות גרון, פצעים בחלל הפה ודלקת חניכיים. משולב בטיפול בהזעת יתר, וכן בגלי חום של גיל המעבר.
טוב לטיפול בנפיחות וגזים, וכאבי בטן, להסדרת וסת, ואף זירוז לידה.
המרווה אינה מתאימה לשימוש בהריון ובהנקה, משום שעשוייה להפחית את יצור חלב.
|