כדאי לשמור על ארוחות מסודרות גם בערב החג, ולא להגיע רעבים לארוחה. למערכת העיכול קשה לעכל כמויות גדולות לאחר צום, גם אם נמשך מספר שעות בלבד, כך שארוחת ביניים קלה (יוגורט/ פרי ומעט שקדים, למשל) תקל על מערכת העיכול, תעזור לשלוט בכמויות המזון שנאכל, ותאפשר ללעוס בנחת. לעיסה היא פעולת העיכול הראשונית והחשובה, היא תורמת לחיתוך המזון, ולערבובו עם הרוק- המרטיב את המזון, ומכיל אנזימים לפירוקו הכימי. ואם כבר נוזלים- את המים כדאי לשתות זמן קצר לפני הארוחה, ולהימנע משתייה במהלך הארוחה, על מנת שלא לדלל את מיצי העיכול המופרשים בקיבה.
קינוח בסוף הארוחה אינו מומלץ, אולם גם איתו הגוף יוכל להתמודד, במידה ויהיה חד- פעמי. אולם במהלך החג יש, בדרך כלל, מספר ארוחות מרובות משתתפים, ובמידה וכמויות המזון יגדלו בכולן, ויתווספו אליהם גם הקינוחים- כנראה שיצטרפו אליכם כמה קילוגרמים נוספים בשקילה הבאה...
סיבה נוספת לעליה במשקל היא שבארוחות החג אוכלים פחות ירקות, ויותר מזון מבושל ונטול סיבים (אורז לבן, בשר, עוף ומצה). הסיבים התזונתיים שבירקות ובפירות לשמור על פעילות מעיים תקינה וסופחים נוזלים, וכך משפרים את היציאות. הקפידו לצרוך ירקות בכל ארוחה, ופירות כארוחות ביניים, ותצליחו לעבור את החג ללא העצירות המאיימת, שמלווה אותו.
גם אם אתם לא מקפידים בצורה הדוקה על כל הלכות החג, אמצו את "מוציא מצה", והרחיקו אותה מהתפריט שלכם. המצה קשה לעיכול, יבשה, ונטולת סיבים תזונתיים. לסופרי הקלוריות- במצה 150 קלוריות, כלומר- כשתי פרוסות לחם. ובהחלט, למשך שבוע אחד- ניתן להסתדר גם בלי.
חג האביב הוא זמן מצוין לעשות ניקיון רעלים מהגוף, באמצעות תזונה טבעית וצמחי מרפא, ובליווי של איש מקצוע. טוב לנתב את השינוי התזונתי לטובת בריאות הגוף. למרות ימי החג הארוכים, הארוחות המשותפות, והשינויים התזונתיים שנגזרים עלינו, מומלץ לשמור עד כמה שניתן על שיגרה-
- איכלו ארוחות מסודרות. שלוש עד חמש ארוחות ביום, בכמויות סבירות ובשעות קבועות.
- הקפידו על פעילות גופנית, שעוזרת לחילוף החומרים בגוף ומועילה לבריאות הגוף והנפש.
- שימרו על שעות המנוחה, בעיקר בתום תקופה מתישה של הכנות מרובות לפסח, והפגיעה היומיום- חופשה, מפגשים חברתיים ומשפחתיים, וכן טיולים הרחק מהבית.
|