|
  | |||||||||||
מאמרים המופיעים במאגר | |||||||||||
  | |||||||||||
ויטמין E (אלפא טוקופרול) | |||||||||||
| |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 06/08/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
מנטה-Menta Piperita- Peppermint | |||||||||||
צמח מוכר ונפוץ. ישנם סוגים שונים ורבים, הגדלים, ע"פ רוב בקרבת נחלים. נוח לגידול, ומוכר גם כתה, וכתבלין למאכלים רבים. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 06/08/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
ויטמין C (חומצה אסקורבית- Ascorbic Acid) | |||||||||||
אנטי אוקסידנט (נוגד חמצון), התורם לחיזוק מערכת חיסון, מניעת סרטן קיבה, חשוב לבריאות העצמות ולגמישות כלי הדם ורקמות חיבור, לריפוי פצעים ומניעת קטראקט. מפחית רמות היסטמין (המופרש בתגובה אלרגית), מנטרל חומרים רעילים שונים, ע"י פעילות בכבד ובהפרשת המרה, ווכן עוזר לספיגת ברזל וסידן במעי. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 06/07/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
צמחי מרפא- מרווה רפואית | |||||||||||
בלעז- Salvia officinalis - sage | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 06/07/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
נשים וגיל המעבר (פרה מנפאוזה) | |||||||||||
מנופאוזה מוגדרת כסוף הביוץ, והפסקת הוסת. שינויים רבים כל כך- פיזיים ונפשיים- מלווים את גיל המעבר, ומערימים קשיים על נשים רבות. אף על פי כן, ניתן להקל על התסמינים, ולעבור את גיל המעבר בשלום. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 06/07/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
שיער- צמיחה, נשירה ותזונה | |||||||||||
צמיחת השיער, כמו גם בריאותו, מושפעת מאוד מרכיבי התזונה הקיימים בגוף, ותורמים לבנייתו. ניתן להשפיע על בריאות השיער באמצעות התזונה, ולמתן תופעות כמו נשירה. עם זאת חשוב מאוד לאבחן את מקור הבעיה, על מנת להתאים את הטיפול הנכון ביותר, ולהמנע מנטילה מיותרת של תוספים. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 01/06/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
צמחי מרפא- דקל ננסי | |||||||||||
בלעז- Saw Palmetto - Seronoa Repens | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 01/06/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
מזון- זרעי פשתן FLAX SEEDS | |||||||||||
אותם זרעים קטנים וחומים, המוכרים בעיקר כתוספת ללחם דגנים, בעלי יתרונות תזונתיים רבים, ביחסם לגודלם ולשימוש שניתן לעשות בהם. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 01/06/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
מינרלים- אבץ | |||||||||||
מינרל חשוב להפעלת יותר מ-60 אינזימים שונים בגוף, אחראי להתחלקות תאים, ולריריות. תורם מאוד למערכת החיסונית, ולחילוף חומרים הקשור לויטמין A, וחומצות שומן מסוג אומגה 6. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 01/06/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
התמודדות עם עצירות | |||||||||||
גוף האדם הוא מכונה הפועלת היטב- כל זמן שמספקים את צרכיה. כשפעילות של איבר כלשהו יוצאת מאיזון, הוא משפיע על איברים נוספים, ותהליכים שונים בגוף- גם אם לעיתים נראה שאין קשר ישיר בינהם. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 28/04/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
הכנות (הגוף) לחג הפסח | |||||||||||
לאחר קריאת ההגדה של פסח, עם תחילת הארוחה, יורד המתח שמלווה את ההכנות לחג, אך בשלב זה בקרב אנשים רבים, הגוף מתחיל להתריע על כבדות, המלווה עד סוף החג, ואף לאחריו. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 17/04/2008 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
צום יום כיפור | |||||||||||
הארוחה המפסקת מסמלת את תחילתו של הצום, אולם כדאי להתחיל ולהכין את הגוף כבר בימים שלפני. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 19/09/2007 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
דרך האכילה- לא רק איכות המזון קובעת (חלק שלישי) | |||||||||||
בקיבה מופרשים חומצות הקיבה, תוך פעולת העירבול המתרחשת באמצעות שרירי הקיבה. מזון המכיל סיבים תזונתיים או שומן ישאר זמן ארוך יותר בקיבה, לעומת מזון המורכב מסוכר פשוט , כגון אורז לבן או פרי, זאת משום שקשה יותר לגוף לפרק מולקולות אלה. מזון שנלעס היטב יתפרק טוב יותר, לעומת מזון שנבלע בחתיכות גדולות. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 09/09/2007 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
קצת על איכות הסביבה | |||||||||||
"בשעה שברא הקב"ה את אדם הראשון נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשי כמה נאים ומשובחין הן, וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת, אין מי שיתקן אחריך". | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 01/08/2007 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
דרך האכילה- לא רק איכות המזון קובעת (המשך) | |||||||||||
כן,אמא צדקה. אנחנו אוכלים עם העיניים. האופן שבו האוכל מוגש, הצבעים שלו, והריח שעולה ממנו, גורמים לגוף להתכונן לעיכול המזון. בלוטות הרוק מתחילות לפעול, ומיצי העיכול מופרשים כדי לחטא את המזון ולפרק אותו. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 10/06/2007 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
דרך האכילה- לא רק איכות המזון קובעת | |||||||||||
לרמת החשיבות של תזונה טבעית ובריאה כבר נחשפנו פעמים רבות, כמו גם ליתרונות שלה בריפוי ומניעה של מחלות שונות והפרעות תפקוד, עזרתה לשמירה על הבריאות, ושיפור ההרגשה הטובה ואיכות החיים. | |||||||||||
לעיון במאמר המלא    עודכן בתאריך 03/06/2007 | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
  | |||||||||||
|
|||||||||||
  |